Gelukkiger door de inname van vitamine D

Gelukkiger door de inname van vitamine D? Zeker in de winter hebben heel veel mensen last van een winterdip of zelfs een winterdepressie. Wil jij deze winterdip de komende jaren voorkomen? Wie weet kan je vitamine D dan inzetten om er minder last van te hebben.


Gelukkiger door de inname van vitamine D?

Hoe kan vitamine D er nou voor zorgen dat je gelukkiger wordt? Dat zit zo. Vitamine D kan je in het lichaam ook vinden in de hersenen. Deze vitamine kan dus verschillende stoffen beïnvloeden die in de hersenen worden aangemaakt. Een van deze stoffen is serotonine. Je leest hier meer over verderop in deze blog.

Over serotonine

Serotonine is een stofje dat wordt aangemaakt in de hersenen. Deze stof heeft een (grote) invloed op je humeur. Een tekort aan serotonine of een verlaagd serotoninegehalte kan zelfs zorgen voor depressies. Denk dan bijvoorbeeld aan een seizoensdepressie, zoals een winterdepressie. Een verlaagd serotoninegehalte in de hersenen kan onder andere veroorzaakt worden door een tekort aan vitamine D.


Hoe krijg je vitamine D binnen?

Vitamine D wordt door de huid aangemaakt als de huid in aanraking komt met zonlicht. In landen waar de zon minder schijnt is er vaker sprake van een tekort aan vitamine D, zelfs als mensen regelmatig buiten komen. Gelukkig kan je vitamine D ook binnenkrijgen door het slikken van vitaminepillen of supplementen.

Waar koop je vitamine D?

Vitamine D kan je kopen in verschillende webwinkels. Het voedingscentrum raadt aan om te kiezen voor supplementen met vitamine D3. Dat is een actievere vorm van vitamine D. Vitamine D3 is vaak niet plantaardig, toch is deze vitamine ook verkrijgbaar als een veganistische variant.

Holland & Barrett

Bij de webwinkel van Holland & Barrett vind je verschillende vormen van vitamine D. Je kan vitamine D kopen in een vloeibare variant of in capsules. Ook zijn er verschillende soorten vitamine D verkrijgbaar speciaal voor baby’s en voor kinderen. Je vind de vitamine in deze webwinkel van verschillende merken. Klik op de afbeelding of op de button om de soorten vitamine D in de webwinkel te bekijken.

Vitamine D holland & barrett

Body en Fitshop

In de webwinkel van de Body en Fitshop vind je ook verschillende soorten vitamine D van verschillende merken. Naast dat je bij de Body en Fitshop vitaminen vindt, kan je er ook slagen voor allerlei andere producten voor een gezonde levensstijl.

body en fit shop vitamine D

De online drogist

In de webwinkel van de online drogist, vind je wel 5 pagina’s vol met vitamine D supplementen. Van vitamine D2 tot vitamine D3. Ook vind je verschillende combinaties van vitaminen met vitamine D. Hier vind je zeker wat je zoekt! Ben je op zoek naar een veganistische vitamine D? Ook dan  ben je bij de Online Drogist aan het juiste adres.

vitamine d de online drogist

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *