Vitamine D3 of Vitamine D2 slikken?

Bonusan Vitamine D3 nu extra VoordeligBen jij van plan om extra vitamine D te slikken? Bijvoorbeeld omdat je ouder bent dan 50 of omdat jouw huid minder vaak in contact komt met het zonlicht? Er zijn verschillende vormen vitamine D verkrijgbaar in (web) winkels. Denk aan vitamine D2 en vitamine D3. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze soorten en welke soorten kan je het beste kopen en slikken? Dat hebben wij voor jou uitgezocht en je leest er alles over terug in deze blog.

Wat is vitamine D2?

Vitamine D2, ook wel ergocalciferol genoemd, is volledig plantaardig. Deze vitamine is dus geschikt voor mensen met een veganistische levensstijl. De vitamine D2 wordt door zonlicht gevormd in bepaalde paddenstoelen en schimmels. Deze vorm van vitamine D is verkrijgbaar als supplement in verschillende webwinkels.


Vitamine D3

Vitamine D3, ook wel cholecalciferol genoemd, is niet plantaardig. De vitamine komt voor in voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong. Voor mensen die een veganistische leefstijl hebben is deze vitamine dus niet geschikt. Deze vitamine wordt namelijk gemaakt in de huid van mens en dier, wanneer deze in aanraking komt met zonlicht. Vitamine D3 wordt voor supplementen vrijwel altijd uit het vet van schapenwol gehaald.

Vitamine D2 of vitamine D3?

Ben je benieuwd welke soort vitamine D je nou het beste kan kopen en slikken? Vitamine D2 of vitamine D3? Het antwoord op deze vraag kan je vinden op de site van het Voedingscentrum. Zij geven aan dat je beter kan kiezen voor vitamine D3, de dierlijke variant van vitamine D dus. Deze variant wordt namelijk beter opgenomen door het lichaam. Eet je plantaardig? Dan is het natuurlijk logisch dat je ervoor kiest om vitamine D2 te slikken.


Waar koop je vitamine D?

Vitamine D kan je (in de vorm vitamine D2 en de vorm vitamine D3) kopen in verschillende webwinkels. Wij hebben hieronder een aantal grote en betrouwbare webwinkels voor jou geselecteerd. Bij de onderstaande webwinkels hebben ze een hele ruime collectie met veel supplementen en andere producten voor een goede gezondheid. Bij deze webwinkels betaal je boven een bepaald bestelbedrag geen extra verzendkosten. Bekijk het assortiment eens en wie weet vind je nog meer mooie producten waardoor je de spullen gratis kan laten verzenden!

  1. Vitamins
  2. Take Daily
  3. Vitamines per post
  4. Perfect Health

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *